Jak udostępnić komuś cykl za pomocą Clue Connect?

Funkcja Clue Connect umożliwia użytkownikom udostępnianie zaufanym osobom informacji na temat cyklu w prosty i bezpieczny sposób. To świetny wybór dla par, przyjaciół, rodzeństw i członków rodziny, który pozwoli im się lepiej nawzajem zrozumieć. 

Kiedy ktoś udostępnia swój cykl, zaufany „kontakt” (czyli osoba, której użytkownik zdecydował się udostępnić dane) będzie miał wgląd w podstawowe etapy cyklu, jak dni miesiączki, dni płodne, owulacja czy PMS. Dane te będą ujętę w prostym Widoku kalendarza. Wybrany kontakt nie będzie miał dostępu do innych doświadczeń zapisanych w apce Clue, jak choćby nastrój, poziom energii czy ból.

Udostępnianie cyklu za pomocą Clue Connect jest dostępne wyłącznie w ramach Clue Plus. Wgląd w cykl innego użytkownika jest dostępny w ramach bezpłatnej wersji apki Clue. Udostępniający oraz ich wybrane kontakty muszą mieć konto Clue, aby korzystać z tej funkcji.

Aby udostępnić komuś swój cykl, wykonaj następujące kroki:

  1. Otwórz apkę Clue.
  2. Przejdź do menu Więcej (symbol ●●● w prawym górnym rogu Widoku cyklu).
  3. Tam tapnij „Clue Connect”.
  4. Zaznacz „Wyrażam zgodę na udostępnianie danych na temat mojego cyklu wybranym połączeniom w ramach Clue Connect”, aby wyrazić zgodę na udostępnianie danych innej osobie.
  5. Tapnij „Skopiuj kod zaproszenia”. Jeśli nie masz Clue Plus, wykup subskrypcję teraz.
  6. Kod zaproszenia zostanie skopiowany do schowka Twojego urządzenia.
  7. Wyślij ten kod zaproszenia osobie, której chcesz udostępniać dane cyklu.
  8. Aby sprawdzić, czy połączenie się udało, sprawdź jego status. W tym celu przejdź do menu Więcej > Tapnij „Clue Connect” > sprawdź status.
    • Informacja „W toku” oznacza, że nie skonfigurowano połączenia.
    • Natomiast informacja „Nazwa konta: (X)” oznacza, że połączenie zostało pomyślnie skonfigurowane.

Jeśli chcesz mieć dostęp do cyklu użytkownika, wykonaj następujące kroki:

  1. Otwórz apkę Clue, a jeśli jej jeszcze nie masz, wykonaj następujące kroki.
  2. Przejdź do menu Więcej (symbol ●●● w prawym górnym rogu Widoku cyklu).
  3. Tam tapnij „Clue Connect”.
  4. Tapnij „Mam kod”.
  5. Wprowadź udostępniony Ci kod.
  6. Tapnij „Połącz”.
  7. Twoje połączenie zostanie teraz skonfigurowane.
  8. Aby zobaczyć udostępniony Ci cykl, tapnij na „Nazwa konta: (X)”. Zobaczysz wówczas Widok kalendarza z informacjami Twojego kontaktu.

Clue Connect daje Ci pełną kontrolę nad danymi dotyczącymi cyklu menstruacyjnego i wybór osób, z którymi chcesz się nimi dzielić. Możesz w każdej chwili usunąć połączenie. Sugerujemy udostępnianie danych wyłącznie osobom, które potraktują tę wiedzę z szacunkiem i w pozytywny sposób.

Obecnie funkcja Clue Connect nie jest dostępna w Trybie ciążowym Clue, a dane mogą być udostępniane tylko jednej osobie na raz. Nie możesz też jednocześnie udostępniać swojego cyklu i mieć wglądu w cykl innego użytkownika. Badamy możliwość wprowadzenia takich ulepszeń, jak również stworzenie prostszej wersji Clue dla osób zainteresowanych podglądem cyklu innego użytkownika, ale nie prowadzących zapisów dotyczących własnego cyklu. Miej oko na nadchodzące aktualizacje.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 3
Masz więcej pytań? Wyślij zgłoszenie
Oparte na technologii Zendesk